"Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi." Jaak. 3:1

maanantai 27. elokuuta 2018

Pitäiskö?



Pitäiskö sunkin aina ja kaikkea?

Se taisi olla Terhi, mun ensimmäinen terapeutti, jonka kanssa asia tuli puheeksi. Hän huomautti, kuinka usein tuo myrkyllinen sana esiintyi puheessani.

Pitäis.

Tuolloin olin vielä varsin taitava kaiken mahdollisen suorittaja ja ainakin omissa silmissäni päivittäinen ihmisarvoni riippui pitkälti siitä, kuinka paljon sain aikaiseksi ja kuinka hyvin menestyin töissä ja opinnoissa.

Teen edelleen paljon asioita ja haluan hoitaa työt, opinnot ja muut projektit hyvin. Koen myös olevani kunnianhimoinen ja haluan kehittyä monella elämänalueella. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että  useimmiten riittävän hyvä on riittävän hyvä. Suorituksen ei tarvitse aina olla paras mahdollinen, saati täydellinen.

On toki asioita, joita pitää tehdä. Pitäis-sanan tietoinen kitkeminen on silti helpottanut ainakin omaa oloani.  Siihen, mitä ja mihin sävyyn itselleen puhuu, voi ja kannattaa vaikuttaa. Kun olet itsellesi lempeä ja armollinen, on sitä helpompi olla myös muille.


Tässä muutama esimerkkilause, jotta ymmärtäisit, mistä on kyse:

Mun pitäis liikkua enemmän/ syödä terveellisemmin.
→ Mulle tekis varmaan hyvää, jos liikkuisin enemmän ja söisin terveellisemmin.

Pitäis käydä useammin mummon luona.
→ Mummo varmaan tulis iloiseksi, jos kävisin siellä useammin.

Pitäis siivota useammin.
→ Luulen, että viihtyisin paremmin kotona, jos siivoaisin useammin.


Got it? Tätä suosittelen oikeasti kokeilemaan: korjaa lempeästi omaa puhettasi.

Ja voit oikeasti aloittaa heti. Etenkin, jos ehdit jo ajattelemaan, että jep, pitäis.

Tsemppiä <3 !

torstai 16. elokuuta 2018

Cortina Black & White



Cortina d'Ampezzossa järjestettiin olympialaiset vuonna 1956. Pohdin kesäduunini viimeisenä iltana kyläjuhlassa, että Cortina on sekä hyvässä että pahassa jämähtänyt jossain määrin viime vuosisadalle. Kaupungilla patsastellessa voi edelleen aistia 50-luvun ja olympialaisten glamouria. Kisojen toimiessa edelleen kylän mainoksena, on kaupungin kehitys on jäänyt vähemmälle. 

Jännä nähdä, miten 2026 talvikisojen käy: Cortina on yhessä Milanon ja Torinon kanssa ehdolla isäntäkaupungiksi. Ja 2021 kylässä on yksi hienoimmista urheilutapahtumista, alppihiihdon MM-kisat. Luksusmesta siis. 

En tiiä, huomaatko sie sitä, mutta mun mielestä mustavalkoinen pukee Cortinaa. Näistä kuvista välittyy jotain vuoristokylän historiasta ja eleganssista. En oo tosin vielä osannu päättää, helpottaako vai pahentaako näiden fiilistely Cortina-ikävää.



Passo Giau, yksi Cortinan kuvauksellisimmista paikoista.

Siskoni Ellinoora, yksi Cortinan kuvauksellisimmista turisteista.
...ja sen sisko. Vähintään yhtä fotogeneettinen.


Iha huikee tää poseeraus ;D arvostan. Ja tosta ylemmästä ei ees voi kertoa aasivitsejä ku se on niin söpö 😍

Sorapis <33 / käyttääkö kukaan muu enää tota kirjotettua sydänhymiötä? Mun mielestä siinä on fiilistä, tietynlaista alkukantaista ilmaisuvoimaa <3<33<<3 eiks vaa

Sanokaa lappilaiseksi, mutta tuli poronsarvet nuista oksista mieleen 

Kolme piippua eli Drei Zinnen eli Tre Cime di Lavaredo


Up in Tofana

Taivas. Ei lisättävää!



torstai 9. elokuuta 2018

Podcast #3: Ripari


Kolmas podcast ulkona, jee! Teema yks mun lempiasioista maailmassa, nimittäin rippileirit. 

Voit kuunnella podcastin täältä. Kesäkuun blogiarkistosta löytyy myös kyseinen ripari kuvina.


Show notes


Uusimman podcastin teema on ripari. Miksi rippikoulu houkuttelee nuoria edelleen? Miten konseptia pitäisi kehittää, jotta suosio pysyisi tulevaisuudessa yhtä korkeana?
Paneelissa keskustelevat Uuden Verson rippileirillä työskennelleet Ville Kuusjoki, Markus Enqvist, Emma Autti sekä leiriläinen Roosa. Millainen leirikokemus on riparilaiselle, isoselle ja työntekijälle? Keskustelussa erehdytään muistelemaan myös leirikeittiön ruokia sekä leirin inside-vitsejä.

~

Syksyllä aletaankin tekemään podcastejä säännöllisemmin. Niin hauskaa! Can't wait 😃