"Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi." Jaak. 3:1

maanantai 31. joulukuuta 2018

Testissä: Fatbike

Biking into new year like... (!)

Yhden kaverin sain houkuteltua Rovaniemelle uudeksi vuodeksi. Alkuperäisen suunitelman mukaan oltiin menossa liukulumikenkäilemään. Tänä vuonna Rovaniemen hanget on kuitenkin näin vuodenvaihteessa vielä niin pienet, että päätettiinkin vuokrata fatbiket.

Emmie innoissaan ollu tai mittää
Ja oli meinaan hyvä päätös! "Vitsit, miten hauskaa voi urheilu olla", pohdin, kun poljettiin Ounasvaaran metsissä.

Oliko pyöräily rankkaa? Urheilusta se kävi, ehdottomasti. Kunnon hapot sai myös jalkoihin, varsinkin ylämäissä. Mutta ennen kaikkea läskipyöräily oli tosi vaivatonta tavalliseen pyörään verrattuna.

Paljonko pyöräily maksoi? Maksettiin 3 tunnin vuokrasta 30 euroa per pyörä. Vuokrattiin pyörät Lapin urheiluopistolta. E-fatbiket ois saanu toiselta firmalta, mutta niistä ois saanu maksaa 55 euroa kolmelta tunnilta. Sähköpyöräily ois sinänsä kiinnostanut, mutta totesin, että kolmessakympissä menee mun kipuraja. 


Löytyivätkö reitit helposti? Joo ja ei. Ois toivottu vähän parempia reittiohjeita vuokraamosta. Lähdettiin sitten polkemaan Oukun frisbeegolf-radan juurelta vaaran päälle: kierrettiin lopulta laskettelurinteiden (sekä Oukku että Totto) kautta kohti Isorakkaa, melkeen Välirakalle asti. Sykemittari oli jäänyt lataamatta, joten kilometrit jäi arvoitukseksi. Veikkaisin, että ehdittiin 1, 5 tunnissa polkea 10-15 kilometria. Hetki jouduttiin polkemaan myös hiihtoladulla, mutta onneksi löydettiin melko nopeasti takaisin pyöräreitille.

Mikä oli parasta? Vauhti ja luonto, urheilu ja ulkoilma. Luulis, että Oukun juurella koko elämänsä asuneena vaaraan kyllästyy, mutta ei. Ei sille kertakaikkiaan mahda mitään, että rovaniemeläiselle Oukun metät on sielunmaisema. Missään muualla ei voi niin vapaasti hengittää, eikä muut metsät tunnu ihan oikeilta metsiltä.

Oliko wörtti? Mielellään sitä tuollaisesta kokemuksesta sen 30 euroa maksaa. Väkisinkin tuli polkiessa myös pohdittua, josko hommaisi fatbiken ihan omakseen... Ehkä joku päivä.

Dis my boss lady pose

Vaan mitä mieltä kokemuksesta oli motocrossia harrastava ystäväni?

"Oletin, että läskipyöräily tuntuisi polkupyörällä mudassa polkemiselta, mutta pyörä ei upottanut eikä sutinut tyhjää. Yllätyin siitä, miten kevyesti pyörä kulki."

Jos ei vielä tullut selväksi, niin lajille vahva suositus. Joulukuusi kautta viisi.

Niin. Koska ei saatu vaarasta tarpeeksemme yhdelle päivää, niin käytiin vielä näköalatornilla paistaan makkarat. Tämä vahinkolaukaus olkoon meidän fireworks tänä vuonna. Armollista vuotta 2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti