Eka kertaa tein ite jätskiä! Ei ollu vaikeeta eikä ees kova homma. Resepti on Ruusu-ystävän ja internetin resepteistä mukailtu. Tämä ruoka ei sitten yritäkään olla millään tapaa healthy tai super, vaan on ihan rehellinen herkku! Toki maku on aidosta mädästä banaanista.
Emskin kermainen suklaabanskuherkkujäde (n. 1 l)
4 dl (laktoositonta) kermaa
5 kananmunan keltuaista
1 dl (tai maun mukaan) sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi reilu 1 dl makuainetta, tässä tapauksessa:
1 banaani
100 g suklaatia
Ensin vatkataan kerma kevyeksi vaahdoksi.
Seuraavaksi murskaa suklaa ja muussaa bansku. Pikkasen mätä banaani sopii tähän hyvin.
Sitten sekoitetaan kermavaahto, sokerit, keltuaiset ja makuaineet. Sekoittamiseen käytin itse haarukkaa.
Sekoitus kaadetaan kippoon...
...jonka jälkeen kansi päälle ja jäätelö pakkaseen jäätelöitymään.
Tämän jälkeen seuraa tärkein tehtävä: taikinakipon nuoleminen. Parasta.
Pakkaseen laittamisen jälkeen venaillaan kolmisen tuntia (yritä nyt sitten ymmärtää tästä kellosta jotain), jonka jälkeen jäätelö otetaan pakkasesta viimeisteltäväksi.
Kuohkean koostumuksen takaamiseksi kannattaa jädeä vielä kertaalleen vatkata. Anna sen sulaa pieni hetki, mutta älä pelkää sekoittaa hyvinkin kohmeista ainesta. Se onnistuu kyllä, vaikkei aluksi siltä tunnukaan! Sitten vaan jädet yöksi pakkaseen.
Luigi taisi olla ainoa, joka hoikistui prosessin aikana.
Ja eikun nautiskelemaan! Kyllä oli ihan oikeasti hyvää ja 'aidon' makuista jäätelöä, Koostumus oli myös erittäin onnistunut. Jäi hyvä mieli tästä! Seuraavaksi pitääkin kokeilla jotain uutta makua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti