"Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi." Jaak. 3:1

tiistai 31. toukokuuta 2016

Ravintolapäivä: Töttöröö!

"Tervetuloa ravintolapäivänä lauantaina 21.5. Peräkammarin jäätelöbaariin! Itsetehdyt jäätelöt ovat opiskelijahintaisia ja ne tarjoillaan kotoisassa mummolahengessä. Valikoimassamme on seitsemän upeaa makua kupissa tai vohvelissa tarjoiltuna."


Jäätelömies tulloo...
Olen vastikään muuttanut kimppakämpään kolmen opiskelukaverini kanssa. Peräkammariksi kutsuttu solumme ansaitsee ehdottomasti oman päivityksensä, mutta jätettäkköön se tuonnemmaksi.

No, toukokuun alussa päätimme toteuttaa jo pitempään marinoituneen ideamme ravintolapäivän jäätelöbaarista. Järjestimme jädebaarimme viikossa, neljän Peräkammarin neidin voimin. Keräsimme 7 päivän aikana luvattoman paljon Pentik-vaimopisteitä, kun siivosimme, tiskasimme, sisustimme ja vatkasimme toisinaan jopa yötä myöten. Yllättäen viikon yleisin lounas-, välipala-, päivällis- ja iltapalavalinta oli valkuaismunakas... Saatoimme toki välillä myös maistaa, olivatko jäätelömakumme niin hyviä, että niitä pystyi varmasti tarjoamaan asiakkaille. Ja olivathan ne.

Villi korttimme oli karamellisoidulla pekonilla maustettu PEKONIJÄÄTELÖ, jota en tosin lihaa syömättömänä paljon ahminut... Yleisin kommentti tästä mausta oli varovaisen positiivinen "ei tämä pahaa ole". 
Jäätelöreseptimme on helppo ja maukas. 5 ison pallon annokseen tulee

4 dl (laktoositonta) kermaa
5 kananmunan keltuaista
1 rkl sokeria

ja valinnaista makuainetta 1,5 dl makuaineen vahvuuden mukaan. Ensin vatkataan kerma ja keltuaissokeri vaahdoksi, jonka jälkeen ne sekoitetaan keskenään. Tässä vaiheessa jäätelöainekseen voi sekoittaa myös makuaineen, kuten muussatun banaanin ja paloitellun suklaan. Kun taikina on valmis, se laitetaan pakkaseen jäätelöitymään. Jäätelöä kannattaa sekoittaa vielä kerran tai kahdesti tunnin parin välein, jotta siihen saa jäätelömäisen kuohkean rakenteen.

Lopullinen menumme näytti seuraavalta:

Isoäidin iltapäivä (kahvi-suklaa)
Kaukomaan kaipuu (banaani-suklaa)
Kesäillan valssi (mansikka-valkosuklaa
Menolippu Madagaskarille (mango-kookos)
Myöhäisillan mysteeri (turkinpippuri)
Kohmeinen kinkku (pekoni)
Huoleton hellepäivä (banaani, sis. vain banaania & tilkan maitoa)

Myimme yhtä isoa palloa 2,5 euron hintaan. Kaksi palloa maksoi 4 e ja banaanijätskiannoksen sai 1,5 eurolla.

"You can't buy happiness, but you can buy ice cream."
"Ice cream is cheaper than therapy."
Sairaan hyvien jäätelömakujen lisäksi panostimme brändäykseen. Tapahtumamme saavutti suurta kiinnostusta Facebookissa ja valtavaa harmitusta niissä ystävissämme, jotka eivät päässeet paikalle. Järjestelyviikon aikana kunnianhimomme kasvoi saamamme kiinnostuksen mukana. Pohdimme pitkään, kumpi olisi pahempi ongelma: se, että jätski loppuisi kesken vai se, että meille jäisi ravintolapäivän jälkeen kamalasti jäätelöä pakkaseen. Totesimme, että ensimmäinen. Näin ollen alkuperäinen suunnitelma 50 pallosta kasvoi lopulta pyöreään sataan.

Itse ravintolapäivä onnistui ihan huippuhyvin! Luonamme kävi noin 60 vierasta (sekä tuttuja että ennestään tuntemattomia), ja jäimme jopa voitolle. Mikä parasta, pakkaseen jäi vielä muutama pallo tuhottavaksi.

Koska niin moni oli murheen murtama ja kertoi jopa itkeneensä itensä uneen jouduttuaan syystä tai toisesta jättämään baarimme herkut väliin, joudumme ehkä tekemään ensi vuonna comebackin. Siihen asti otamme vastaan ehdotuksia uusista innovatiivisista jäätelömauista.

"All you need is ice cream."
"Life is like an ice cream. Enjoy it before it melts."

PS. Jäätelöbaarimme kesäiseen tunnelmaan voit virittäytyä myös jälkikäteen kuuntelemalla kesähiteistä kokoamaamme soittolistaa.

PPS. Päästiin muuten myös Ravintolapäivän Facebookiin, sweet!

Isoäidin iltapäivä ja Polaroid-kuva meistä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti