"Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi." Jaak. 3:1

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Gluteenittomat ja maidottomat pinaattiletut


Reseptillä tulee noin 8 tämän kokoista lettua.
Olen muokkaillut netistä löytyvistä resepteistä tällaisen omaan ruokavaliooni sopivan. Kananmunat korvaamalla tästä saisi myös vegeversion. Viisaammat kertokoot, miten se tehdään :D.

Resepti on näinkin yksinkertainen:

1 pss pakastepinaattia (150 g)
5 dl kauramaitoa
3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl psylliumia
2 kananmunaa
1 ripaus suolaa

Psyllium tuo taikinaan sitkoa. Pirkan gluteenittomat jauhot ovat oma suosikkini.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, sula pinaatti ja kananmunat vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen: näin pyrit välttämään paakkuuntumisen. Täysin paakutonta taikinaan en ole vielä itse onnistunut valmistamaan, mutta mielestäni se ei häiritse makuelämystä. Paista öljyssä pannulla (1 letun paistamiseen kuluu n. minuutti aikaa).

Tarjoile puolukkahillon kanssa hyvässä seurassa tai nappaa työpaikalle evääksi. Lasi kauramaitoa ja sisustuslehti täydentävät myös upeasti kasvislounaan.


Nautinnollisia lettuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti